Home > Nieuws

Nieuw type zonnewagen rijdt 105 km/u zonder accu

19-04-2018
Studenten van de California Polytechnic State University hebben onlangs een nieuw voertuig ontwikkeld dat gericht is op het verbreken van het snelheidsrecord van zonnewagens. Een enkele elektromotor is zodanig efficiënt dat hij 97 procent van de energie omzet in snelheid.

Lees verder

Robots bouwen complete houtconstructie

12-04-2018
Digitalisering heeft zijn beslag gekregen in houtconstructies: hele elementen worden door computers gefabriceerd. Machines maken de onderdelen op maat, maar in de meeste gevallen moeten ze nog met de hand worden samengevoegd tot een frame. Onder auspiciën van het National Center of Competence in Research (NCCR) Digital Fabrication hebben onderzoekers van ETH Zürich een nieuwe digitale houtconstructiemethode ontwikkeld die het scala aan mogelijkheden van traditionele houtskeletbouw uitbreidt met geometrisch complexe modules.

Lees verder

Een 3D-print auto uit 57 onderdelen in 3 dagen

05-04-2018
De Chinees-Italiaanse bedrijven Polymaker en Xev (X Electrical Vehicle) presenteren een auto die je een drie dagen kunt 3D printen. De Levs, net iets kleiner dan een Smart, is met zijn topsnelheid van 70 kilometer per uur vooral geschikt voor binnenstedelijk gebruik. Aan de carrosserie komt geen metaal te pas.

Lees verder

Meer weten over de mogelijkheden die Nobru kan bieden? Neem gerust contact met ons op via 0413-243610 of mail: info@nobru.nl.