Home > Nieuws

Zoemende robots

21-06-2018
Onderzoekers aan de University of Washington (VS) hebben een volledig draadloze robotvlieg gecreëerd. Deze zogenoemde drone is net iets groter dan een normale vlieg en weegt iets meer dan een tandenstoker. De robot is te klein voor propellers en moet daarom flapperen met kleine vleugels en draagt vermoedelijk daarom de toepasselijke naam RoboFly.

Lees verder

In Eindhoven start het eerste bouwproject met betonnen huizen uit de 3D-printer

14-06-2018
Het onlangs aangekondigde Project Milestone in de Eindhovense wijk Meerhoven is heel speciaal: het betreft het eerste bouwproject waarin verschillende huizen worden gefabriceerd met beton uit de 3D-printer. Ergens in 2019 moet de eerste woning er staan, waarna de rest het jaar erna gaat volgen.

Lees verder

Zelfhelend elektrisch circuit

31-05-2018
Aan de Carnegie Mellon University is een elektrisch circuit ontwikkeld dat zichzelf heelt na beschadiging, zonder bemoeienis van buiten. De truc zit in microdruppeltjes van een legering op basis van gallium-indium, die nieuwe elektrische verbindingen vormen wanneer ze open barsten.

Lees verder

Meer weten over de mogelijkheden die Nobru kan bieden? Neem gerust contact met ons op via 0413-243610 of mail: info@nobru.nl.